Coronavirus: meer informatie voor opdrachtgevers

Wilt u meer weten over hoe wij bij Olympia Uitzendbureau omgaan met het coronavirus? Lees dan hieronder de veelgestelde vragen. Voor algemene richtlijnen verwijzen wij u naar het RIVM en de informatie voor werkgevers op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u een vraag over onze aanpak, een specifieke situatie of de gevolgen daarvan? Benader dan uw contactpersoon bij Olympia.

Veel gestelde vragen en antwoorden – opdrachtgevers

Wat doet Olympia om de risico’s te beperken?

Onze eerste acties waren gericht op zorgvuldig handelen om risico’s op meer besmettingen te beperken. Wij nemen onze verantwoordelijkheid naar onze medewerkers, flexkrachten en opdrachtgevers serieus. Hun welzijn staat voorop. Daarnaast hebben we natuurlijk ook maatregelen getroffen om de continuïteit van onze operatie te borgen. Op die manier zorgen we dat u op onze dienstverlening kunt blijven rekenen.

Hoe informeert Olympia haar flexkrachten over het coronavirus?

Wij houden onze flexkrachten onder andere via e-mailings op de hoogte over wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM. We laten weten wat zij kunnen doen om risico’s te beperken, wat ze moeten doen als zij zelf risico hebben gelopen, en waar zij terecht kunnen voor meer informatie. De richtlijnen van het RIVM zijn daarbij ons uitgangspunt. Deze e-mailings versturen wij in het Nederlands en Engels. Daarbij we verwijzen we naar aanvullende informatie op onze website en de website van het RIVM. De informatie op onze website actualiseren we wanneer dat nodig is. Ook hebben we dagelijks telefonisch contact met vele flexkrachten.

Wat als mijn productie terugloopt als gevolg van het coronavirus en ik daardoor minder of geen flexkrachten nodig heb?

Benader in dat geval uw contactpersoon bij Olympia.

Wat doet Olympia als een van haar flexkrachten besmet is?

Als ergens het coronavirus is vastgesteld, treedt er een protocol via de GGD in werking. Dat bepaalt welke maatregelen worden genomen. Uiteraard informeren wij u, zodra wij weten dat er sprake is van een besmetting.

Wat verwachten wij van onze opdrachtgevers als er een besmetting is?

Als ergens het coronavirus is vastgesteld, treedt er een protocol via de GGD in werking. Dat bepaalt welke maatregelen worden genomen. Wij vragen u wel ons direct over de besmetting te informeren.

Wat als ik juist (meer) flexkrachten nodig heb.

Uiteraard kunt u dan ook contact met ons opnemen. Onze intercedente en werving & selectie Specialisten werken veelal vanuit huis en beschikken thuis ook over onze datebase met beschikbaar kandidaten. Uiteraard handelen wij vanuit het protocol van het RIVM om o.a. zo min mogelijk contact te hebben. Dat betekend dat wij de interviews met kandidaten o.a. via Skype doen.

Leave a reply