Akoestiek & geluid

Het Slimste Kantoor | Akoestiek en Geluid

Een goede akoestiek in de werkomgeving is heel belangrijk. In wijkcentra, de horeca, maar bijvoorbeeld ook in kantoortuinen waar mensen gesprekken voeren – met elkaar of aan de telefoon – terwijl anderen geconcentreerd willen kunnen werken. Dan wil je niet gehinderd worden door lawaai en achtergrondgeluiden.

Geluid in moderne kantoren

In een akoestisch klimaat dat te wensen overlaat, stijgt het stressniveau en gaat de productiviteit soms met tientallen procenten omlaag. Een probleem dat maar al te vaak voorkomt, zeker nu industriële, minimalistische werkruimtes het modebeeld vormen. Want wanden, plafonds en vloeren van harde materialen zoals glas, beton en marmoleum blijven het geluid als een stuiterbal weerkaatsen.

Ruime ervaring in akoestische projecten

Het goede nieuws is dat de akoestiek bijna altijd goed te verbeteren valt. Profile Project heeft hier ruime ervaring in, zowel adviserend als uitvoerend. Wij denken mee over geluid bij de inrichting van kantoren, over speakers in vergaderruimtes en het gebruik van materialen die geluidsoverlast tot een minimum terugbrengen. En voeren oplossingen door die de uitstraling van je werkruimte intact laten. Van zachte plafonds tot kunstwerken aan de muren die het geluid absorberen. In bestaande situaties of in de ontwerpfase van je nieuwe werkomgeving.

Meer weten over hoe Profile Project de akoestiek in jouw organisatie kan verbeteren?