Slimmer ondernemen dankzij Het Slimste Kantoor

Ik ben Marieke Jager, ondernemer bij Olympia Uitzendbureau te Rijswijk. Ik onderneem in deze regio al sinds juli 2008 met veel passie en plezier. Sinds en jaar trotse moeder van een dochter, wat uitstekend te combineren is met het ondernemerschap. Want een kleine thuis betekend ook creatief zijn in oplossingen ( als de oppas het ineens laat afweten bijvoorbeeld ), elke dag leren van elkaar en flexibel zijn. Dat is met mijn ondernemerschap in Rijswijk niet anders.

Omdat ik lokaal al sinds 2008 in regio Rijswijk zit, ken ik de lokale markt als geen ander. Al jaren ben ik de contactpersoon voor mijn klanten en uitzendkrachten. Of het nu om uitzenden, werving en selectie of detacheren gaat. Samen met mijn collega ondernemers vormen wij een sterke landelijke organisatie, die gebruik maakt van de (online) wervingskracht van onze grote naamsbekendheid. De unieke combinatie van onze lokale aanwezigheid en een sterk nationaal merk maakt Olympia tot het grootste lokale uitzendbureau van Nederland!

Direct na de oprichting van HSK ben ik lid geworden. Ik was al langer op zoek naar een samenwerking met lokale ondernemers en het HSK past goed bij wie ik ben en hoe ik onderneem. We kennen elkaar persoonlijk door regelmatig bij elkaar te komen. En elke bijeenkomst zitten wij bij een ander lid van het HSK in zijn of haar onderneming. Dit maakt dat wij elkaars onderneming goed leren kennen en hierdoor een waardevolle samenwerking creëren. We weten wat er bij elkaar speelt, kennen de onderneming en staan klaar om elkaar te helpen met kennis, groei en aandacht.

De toegevoegde waarde van HSK voor mij is dat we als ondernemers tegen dezelfde lokale problemen oplopen, elkaar goed weten te vinden en gezamenlijk ook kunnen ondernemen in de lokale markt. Wat maakt dat we voor bedrijven zelfs een totaaloplossing kunnen bieden.

Vanuit HSK ben ik verantwoordelijk voor het personeel. Bedrijven kloppen bij mij aan als er een personeelstekort is of als men wilt gaan groeien. Ik ga dan samen met deze bedrijven om de tafel om te zien hoe we dit slim kunnen oplossen op de hele korte termijn, maar ook op de langere termijn. Ongewenste uitstroom is vaak te voorkomen namelijk. Een tip vanuit mijn kant aan bedrijven is; mocht je personeel aannemen, zorg dat je altijd minimaal 2  referenties opvraagt. Dit kan op langere termijn ontzettend waardevol zijn. Een ex collega of ex werkgever weet namelijk vaak waar de valkuilen van jou nieuwe medewerker zit, waar hij / zij enthousiast van wordt en hoe bijvoorbeeld samenwerken gaat. Je kan dan direct tijdens de inwerkperiode hier al aandacht aangeven. Dit verkleint de kans op voortijdig ongewenste uitstroom.

Het HSK helpt mij weer om slimmer te ondernemen, dit doen we door kennis met elkaar te delen, eventueel samen op pad te gaan naar een (nieuwe ) klant en doordat ik altijd terecht kan bij de HSK leden met vragen. Omdat we allemaal een verschillende ondernemingen hebben, komen er voor 1 probleem vaak verschillende oplossingen, waar ik zelf niet aan gedacht heb.